Fab Lounge logo

10 TIPS TIL VAKKER VINTERHUD!

Beauty-tips.png

Vinterkulda setter sine spor, også på huden. Her får du ti gode tips til hvordan du kan gå våren i møte med frisk hud.

Den nordiske vinteren utsetter huden våres for store påkjenninger. Tørr og kald luft, store temperaturendringer mellom ute og inneklima gjør at huden lettere tørker ut. Derfor trenger huden våres ekstra pleie om vinteren.

Personer som har tørr hud gjennom hele året kan få enda større problemer om vinteren. Selv personer som normalt ikke plages med tørr hud kan få problemer når klimaet er kaldt og tørt. En tørr hud kan igjen øke risikoen for utvikling av eksem.

1. Rens Rens legger grunnlaget for vakker hud, og er noe av det viktigste du kan gjøre for huden din. Bruk milde renseprodukter, gjerne i kremvariant, tilpasset din hud. I kulda er huden ofte ekstra sensibel, og det kan være lurt å benytte produkter beregnet for sensitiv hud i vintermånedene. Rens daglig, både morgen og kveld. Bruk ansiktsvann eller tonic etter rens for å fjerne siste rest av makeup og smuss. Ta litt tonic på en bomullsdott og dra forsiktig rundt i ansiktet.

2. Eksfolier Dersom huden din føles tørr og gusten, skyldes dette sannsynligvis døde hudceller på hudoverflaten. Ukentlig eksfoliering fjerner de døde hudcellene, og frisker opp huden slik at produktene du bruker til daglig kan trenge godt inn i huden og virke slik de skal. Hva slags eksfoliering du bør velge, kommer an på hudtypen. Har du sensitiv hud, bør du velge en mild enzympeeling eller en peelingmaske der du slipper å skrubbe huden.

3. Fukt Avslutt alltid med en god dagkrem tilpasset din hudtype. En god dagkrem bedrer hudens beskyttelse mot miljøskader, og motvirket fuktighetstap i huden. Dagkremen bør være rik på antioksidanter. Nattkremen bør være enda rikere på fuktighet enn dagkremen for å gi huden nok næring. Bruk en spesialtilpasset krem på den sensitive huden rundt øynene. En god øyekrem beskytter og pleier huden rundt øynene, samtidig som den fukter og demper synligheten av fine linjer i huden.

4. Serum, serum Ønsker du ekstra glød i huden, kan du bruke et serum. Velg et serum tilpasset din hudtype. Et godt tips er å kjøpe ansiktskrem, øyekrem og serum i samme serie, for å få maks ut av effekten av produktene. Serum skal påføres før fuktighetskremen. Det finnes både dagserum, og serum som er beregnet for å virke over natten.

5. Beskytt Det er ingen hemmelighet at huden trenger ekstra pleie og beskyttelse i vintermånedene. Det strides imidlertid om det er nødvendig å bruke kuldekrem når minusgradene herjer. Dersom du bruker kuldekrem, bør du kjøpe en krem som har lavt innhold av vann, slik at den ikke fryser på huden. Det er viktig å beskytte huden mot sola. Kjøp derfor alltid dagkrem og solfaktor, og pass på at den beskytter mot UVA og UVB-stråler. Om sommeren bør du bruke dagkrem med solfaktor, i tillegg og ikke i stedet for vanlig solkrem

6. Baseprodukter Vil du jukse deg til litt sommerglød i huden, kan du bruke en glødgivende base før du legger makeup. Det finnes mange typer baser, både med og uten farge og lysreflekterende pigmenter. Et annet triks for glødende hud, er å blande en liten dråpe ansiktsolje i foundationen eller dagkremen.

7. Riktig underlag Det er en utfordring å finne riktig foundation. Et godt tips er å prøve ut ulike fargesjatteringer på kjevepartiet. Den fargen som smelter inn i huden og matcher din hudfarge, er din farge. Foundation skal alltid legges på renset og gjennomfuktet hud. Styr unna mattende foundation, som får huden til å virke gusten og livløs. Bruk en lett foundation, og husk at du bør bruke en rikere foundation på vinteren enn du gjør på sommeren. Et godt alternativ til foundation er en farget dagrem. Velg en dagkrem med SPF som beskytter huden. Et annet tips er å bruke mineralfoundation, som gir glød uten å tynge huden. Mineralfoundation er perfekt for uren hud, og passer for dem som ønsker produkter med naturlige ingredienser .

8. Friske kinn Skap illusjonen av naturlig glød med litt farge i kinnene. Velg en frisk blush som ligger så tett opptil din naturlige, rødmende farge som mulig. Påfør blushen på eplekinnene for kontor og glød i ansiktet.

9. Myke lepper Leppene er ekstra utsatt i vinterkulda, og det gjelder å beskytte leppene i det kalde været. Bruk en god leppepomade som inneholder naturlige ingredienser. Styr unna leppepomader som inneholder vann, mineralolje og lanolin, da disse stoffene vil virke uttørrende på leppene. Beskytt leppene fra sola, og velg leppeprodukter med solfaktor.

10. Du er hva du spiser Huden din avslører hva du putter i munnen. Et godt og variert kosthold er nemlig en forutsetning for glødende hud. Velg ren og ubehandlet mat, grønnsaker, bær og omega 3,6,7 og 9, som vil være med på å rense huden for avfallsstoffer. Vær varsom med kaffe og te, og sørg for å drikke nok vann slik at huden ikke blir dehydrert.

HUSK Å UTFØRE PROFFESJONELL HUDPLEIE!